El públic nacional compensa la davallada de públic estranger al Museu de la Mediterrània

El públic nacional compensa la davallada de públic estranger al Museu de la Mediterrània
Torroella de Montgrí

Data: 16/09/2020

El Museu de la Mediterrània fa un balanç molt positiu de l'estiu malgrat les restriccions imposades per la pandèmia de Covid-19. El centre cultural torroellenc ha rebut més de 1.400 visitants i 777 persones han participat en les visites guiades.

Les xifres de l'estiu representen un 2% menys de visitants respecte el 2019 però des del 2010 estan al 'top-4'.

El Museu va reformular el cicle de visites guiades i va promoure  'el territori al teu abast'. Del 13 de juliol al 5 de setembre va ofertar fins a set visites guiades per diferents espais del territori, una de les més exitoses la visita a la Mina d'Aigua subterrània de la vila.

Des del museu també s’ha valorat molt positivament la 5a edició dels 'Capvespres Musicals' i La Mostra de Cinema Etnogràfic.

La dinàmica de programar visites guiades a les exposicions temporals, concretament a l’exposició “Les arecàcies” de Marta Negre, va culminar amb una afluència de 45 persones en un total de 5 visites.

Per altra banda, la confluència a les altres exposicions temporals i permanents, va assolir 419 visitants al juliol i 983 a l’agost. Unes xifres que segueixen apuntant la tendència del públic a concentrar-se, cada cop més, a l’agost. Ara bé, a diferència d’altres anys, el museu sí que ha vist com el públic estranger ha caigut un 60% aquest any, mentre augmentava notablement el públic català.

Com a Oficina de Turisme, aquest estiu el museu va atendre 723 demandes d’informació turística, que corresponen a una mitjana d’unes 15 consultes per dia. I va rebre fins a 27 visitants diaris, essent els dilluns i els dissabtes els dies preferits.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura