Les germanes Dolors i Montse Bassa, "carregades de raons" al seu nou llibre

INTERVÉ: Monste Bassa, diputada d'ERC i germana de Dolors Bassa

'Carregades de raons' (Ara Llibres, 2020) és el nom que titula el llibre que aquesta primavera les germanes torroellenques Dolors i Montse Bassa han tret al mercat. En ell s'hi plasma la relació que les dues germanes, amigues i polítiques han desenvolupat des dels fets de l'octubre del 2017, quan la Dolors, aleshores consellera de Treball de la Generalitat, va ser empresonada per primera vegada. 

La idea d'escriure 'Carregades de raons' a quatre mans va sorgir l'estiu del 2018 quan Dolors Bassa va ser traslladada de la presó d'Alcalá Meco a la de Puig de les Basses. El canvi de passar d'una presó de dones a una d'homes la va afectar anímicament i van trobar en l'escriptura la seva pròpia teràpia, malgrat les evidents dificultats logístiques. 

El llibre alterna sempre un capítol escrit per la Dolors i un altre per la Montse. Els primers segueixen un fil més cronològic mentre que els de la germana petita, ara diputada al Congrés per ERC, parlen més de records i sentiments

Els textos de 'Carregades de raons' ha servit també perquè entre les dues Bassa es facin confessions que no són pròpies d'una visita a la presó. 

L'actual confinament ha complicat molt la situació de Dolors Bassa i la relació amb la seva gent més estimada. A Puig de les Basses no hi tenen activitats programades, no poden sortir del mòdul, no poden rebre visites ni paquets i només tenen dret a una vídeotrucada setmanal de menys de deu minuts.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura