La pujada al Montrgí del Festival Ítaca estarà tenyida de groc

Torroella de Montgrí

Data: 25/04/2018

Un dels plats forts del Festival Ítaca, com és la ja tradicional pujada al Castell del Montgrí, agafarà enguany una nova dimensió. El diumenge 27 de maig aquest acte esdevindrà una "Acció groga" i servirà per reivindicar la llibertat d'expressió i solidaritzar-se amb els presos polítics catalans. Alguns dels moments més destacats seran l'actuació de Roger Mas, la intervenció d'Empar Moliner o la participació de Pau i Bep Surroca, fills de la consellera empresonada Dolors Bassa, així com de la seva germana, Montse Bassa. 

La jornada començarà a les nou del matí del 27 de maig amb l'ascens al Castell del Montgrí. Un cop dalt, els parents de Bassa presentaran l'Associació Catalana pels Drets Civils, l'entitat que agrupa els familiars dels presos i exiliats del procés. Llavors tindrà lloc una "Acció groga" que tenyirà la fortalesa de groc amb un gran mosaic humà. 

El dia continuarà amb les actuacions musicals del reconegut músic solsonenc Roger Mas, que està presentant el seu darrer treball "Parnàs"; la Black Music Big Band, que és la primera big band escola de les comarques gironines; i el físic i cantautor Àlex Torío. Precisament serà la seva parella, l'escriptora Empar Moliner, qui llegirà el manifest reivindicatiu de la jornada. L'acte comptarà també amb el batejat "Tast de vins DO Empordà més multitudinari del món mundial". 

Les entrades per l'esdeveniment ja es poden adquirir per 15 euros al web itacacultura.cat. D'aquest import, dos euros es destinaran a la caixa de solidaritat que ajuda a polítics i cantants encausats o empresonats. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura