Troballa de gran valor arquitectònic a la ciutat ibèrica d'Ullastret

Baix Empordà

Data: 14/02/2018

Els treballs d'excavació que s'estan fent al fossat defensiu del Puig de Sant Andreu de la ciutat ibèrica d'Ullastret han permès localitzar una troballa excepcional. Es tracta d'un petit objecte de plom de tan sols 26 grams amb una inscripció gravada en dues línies en escriptura ibèrica nord-oriental de 16 signes, una escriptura paleohispànica que utilitzaven els ibers en el quadrant nord-oriental de la península Ibèrica, el que avui seria des del Rosselló fins a Alacant. Segons els arqueòlegs, es tracta d'una peça de gran valor que servirà per avançar en el coneixement de la cultura ibèrica.

Els arqueòlegs van trobar la peça en els nivells que cobrien el fossat i actualment l'han traslladat al laboratori de restauració del Museu d'Arqueologia de Catalunya a Girona per saber de quin tipus de peça es tracta i estudiar-ne amb profunditat les inscripcions.

Les excavacions que han permès trobar la peça es van iniciar el passat mes de novembre i formen part del projecte de restauració de les muralles de la Ciutat Ibèrica que duu a terme la Direcció General de Patrimoni Cultural del Departament de Cultura. Tant la restauració de la muralla com la descoberta del fossat mostraran un dels sistemes defensius més importants del món ibèric. 
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura