Antoni Vila Casas rep la Medalla d'Or de la Generalitat

El govern ha aprovat concedir la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya a la il·lustradora Roser Capdevila i a l'empresari farmacèutic i mecenes cultural Antoni Vila Casas, qui va crear una xarxa d'espais museístics en diversos punts de la geografia catalana, entre ells, a Palafrugell i a Torroella de Montgrí. 

Antoni Vila Casas rebrà a principis del mes de setembre, en el marc dels actes que se celebren per la Diada de Catalunya, la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya, que és la màxima distinció honorífica que atorga l'Executiu.

Aquesta es va crear l'any 1978 per distingir aquelles persones que han prestat serveis eminents i extraordinaris a Catalunya en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic. En aquest cas, Antoni Vila Casas la rebrà en reconeixement de la seva tasca de promoció de l'art contemporani català.

Amb la concessió de la Medalla d'Or a Vila Casas, la Generalitat vol honorar el mecenes cultural pel seu compromís amb el país i la seva capacitat catalitzadora de la riquesa artística de Catalunya. La creació d'una xarxa d'espais museístics en diversos punts de la geografia catalana ha aconseguit apropar l'art contemporani al conjunt de la ciutadania.

Vila Casas ha creat un total de cinc espais d'exposició, dos dels quals se situen al Baix Empordà. Es tracta dels Museu Can Mario i el Museu Palau Solterra.

Can Mario és el Museu d'Escultura Contemporània de la Fundació Vila Casas. Està situat a Palafrugell i es va inaugurar l'any 2004. Acull al voltant de 220 escultures que daten des de la dècada dels seixanta fins a l'actualitat i que pertanyen a diversos artistes nascuts o residents a Catalunya. Addicionalment, cada any s'organitzen exposicions temporals. Actualment, s'hi pot visitar una exposició de Subirachs.

El Palau Solterra és el Museu de Fotografia Contemporània -Nacional i Internacional- de la Fundació Vila Casas. Està situat a la localitat de Torroella de Montgr i va ser inaugurat l'any 2000. Amb 22 anys de trajectòria, actualment acull al voltant de 200 fotografies contemporànies exposades d'artistes de diverses parts del món. A més de la col·lecció permanent, s'organitzen exposicions temporals i un cicle de conferències sobre història i humanitats.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura