La casa Sanià de Palamós es converteix en una residència literària per a escriptors

Palamós

Data: 28/09/2023

De Truman Capote a lloc d'inspiració per a escriptors: neix la residència literària Finestres a la casa Sanià de Palamós, a on cada any passaran més 40 escriptors, i es crearà un pol cultural amb la nova llibreria que la Fundació obrirà a l'antiga Gavina.

Fa prop de 60 anys, l'escriptor nord-americà i pare del nou periodisme Truman Capote, va aterrar a la Costa Brava per aïllar-se i escriure-hi part de la seva obra mestra 'A sang freda', concretament al mític xalet de la cala Sanià.

Amb el temps, la casa va passar a mans de la família Ferrer-Salat, els artífexs de la Fundació Finestres, que té com a objectiu donar veu al món literari. Així, aquesta família decideix reconvertir la casa Sanià en una residència literària a on cada any es calcula que hi passaran més d'una quarantena d'escriptors i poetes, tant novells com consagrats, que a més de trobar un lloc on concentrar-se, compartiran vivències i punts de vista.

La intenció d'aquesta residència, doncs, és fomentar la vocació literària i l'intercanvi cultural a partir d'aquest octubre, quan Mariana Enriquez, Kae Tempest, Robin Robertson i Irene Pujadas inauguraran la nova temporada.

De totes maneres, d'altres escriptors ja havien provat la inspiració del lloc un any enrere, com per exemple l'escriptora Irene Solà, que va acabar el seu darrer llibre, o Leila Guerriero i Gabriel Ventura, entre d'altres.

Així, a la finca Sanià, les residències literàries s'estendran entre les dues setmanes i el mes de durada. S'obren a autors i autores de qualsevol nacionalitat, llengua, gènere o identitat, sempre que siguin majors de 18 anys. I la selecció dels escollits, es farà de 3 maneres diferents. 

Per altra banda, aquesta residència també crearà un pol cultural amb la llibreria que Finestres obrirà a l'antiga Gavina de Palamós a mitjan 2024, a on acollirà lectures dels autors.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Cultura