Una exposició reviu els més de 40 anys de Carnaval de Sant Antoni

INTERVÉ: Joan Paradeda, president Associació Germandet Arturo Mundet

Sant Antoni no viurà enguany una de les seves activitats estrella com és la Rua de Carnaval, que va néixer l'any 1979 de la mà d'una colla de dones que volien disfressar els seus fills i passejar pel poble, i que ha anat creixent fins a arribar a comptar amb més d'una trentena de colles participants.

A falta de Rua, gresca i disbauxa pels carrers de Sant Antoni, l'Associació Germandat Arturo Mundet ha organitzat una exposició que mostra el que ha estat el Carnaval a Sant Antoni en els seus més de quaranta anys de celebració, basant-se especialment en l'època que ho gestionaven les dones impulsores que van treballar fins al 2014 per garantir i consolidar aquest espectacle.

L'objectiu d'aquesta exposició doncs, és doble. Per una banda, recordar el Carnaval i mantenir-ne viu el seu esperit en aquest any atípic. Per l'altra, fer un homenatge a la comissió de dones.

En aquest sentit, s'hi poden observar més de 500 fotografies des de l'any 79 fins a l'actualitat, repartides en dues sales. Les més recents, es projecten en una pantalla amb un vídeo que té una durada de dues hores i que es va reproduint el bucle.

Per altra banda tot de disfresses i complements carnavalescs llueixen en els diferents espais del local. Aquests han estat cedits per diverses colles que han participat a la Rua de Sant Antoni, tant locals, com de municipis veïns.

L'exposició està oberta al públic i compleix amb totes les mesures de seguretat pertinents contra la Covid-19.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura