Una vintena de concerts de joves talents europeus al 6è Fringe de Torroella i l'Estartit

Del 18 al 21 de juliol, una setantena de joves talents provinents dels millors conservatoris, escoles superiors de música d'Europa i institucions oferiran 20 concerts gratuïts de música clàssica, contemporània i els múltiples estils del jazz en diversos espais emblemàtics de Torroella de Montgrí i l'Estartit.

D'entre les novetats d'aquesta sisena edició, destaca que per primera vegada el Fringe acollirà un concert d'una ex alumna de l'Escola Municipal de Música de Torroella, la soprano Laura Coll que ha estudiat al Conservatori Superior de Música del Liceu. 

Una altra de les novetats és la incorporació al festival del Conservatorium van Amsterdam, l'escola superior de música més important d'Holanda on es pot estudiar música clàssica, jazz, pop, música antiga, pedagogia i òpera, que presenta una proposta de jazz amb el Ben Fitzpatrick Quartet. També s'incorpora al Fringe com a institució la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), que presenta un dels seus grups de cambra, el  Bärhof Ensemble, integrat per joves músics que han treballat a la JONC.

Pel que fa als espais, la plaça de Pere Rigau, al centre històric de Torroella de Montgrí, s'incorpora a la llista de localitzacions del festival, que completen  la Fundació Mascort, el Palau Solterra-Fundació Vila Casas, la sala d'actes del Museu de la Mediterrània i La Sala, on s'hi faran 12 concerts de música clàssica i contemporània els dies 18 i 19 de juliol.

L'Estartit per la seva banda, acollirà els dies 20 i 21 de juliol un total de 8 concerts de jazz que se celebraran a l'escenari privilegiat de la punta del Molinet, al cap de la Barra, amb vistes espectaculars de les illes Medes. L'espai inclourà una zona d’oci i restauració de Food trucks.

Com en edicions anteriors, Joventuts Musicals de Catalunya seleccionarà una de les propostes musicals presentades en el Fringe per a ser inclosa en el circuit de concerts de la Xarxa de Músiques a Catalunya de la temporada 2020-2021.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura