Els cantautors emergents es troben al primer cicle de concerts Aborígens

Propostes musicals emergents vesteixen la programació del cicle de concerts Aborígens. El festival, que s'emmarca dins la programació de l'Estiu Actiu de Calonge i Sant Antoni, ha començat a caminar aquest any amb els artistes B1N0, Jordi Serradell, Kumbara i Joina com a caps de cartell. Les actuacions en directe es desembolcallen durant els quatre primers diumenges d'agost, al pati d'armes del Castell de Calonge.

Les primeres notes les van pinçar el grup B1N0. La proposta d'Emili Bosch i Malcus Codolà serpenteja entre l'experimentació electrònica i la delicadesa pop, amb referents a l'imaginari com són The Blaze, James Blake o Mura Masa. Entre el públic aforament màxim de 200 persones, i mostres de suport als barcelonins.

Els samplers de B1N0 els seguirà, el pròxim diumenge, el cantautor Jordi Serradell. El bisbalenc presentarà en un to més intimista, el seu últim àlbum "Ésser viu". El treball musical de Serradell es pot materialitzar en un dietari, en què el protagonista es troba a la deriva i busca terra ferma, a través del pop, el folk, l'indie i la cançó d'autor.

El diumenge 15 d'agost, Kumabra serà l'encarregat de portar els ritmes Caribenys i Afrollatins a Calonge. El grup gironí presenta un mestissatge d'estils musicals, amb lletres reivindicatives, però alhora ballables, com teló de fons.

Tancarà el cicle Aborígens l'empordanesa Joina. El 2018 va presentar el seu àlbum debut anomenat "Companyes". De gènere rap i tendència feminista, la cantautora ha actuat en el Festival Strenes, l'Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic o Sona9, on se li va atorgar el premi joventut.

S'ha de fer reserva previa de les entrades, encara que són gratuïtes, i, segons els seus organitzadors, van dirigits a un públic eminentment jove. La voluntat és promocionar nous talents del territori, que ofereixin propostes fresques i innovadores.

Vídeos: Joan Parareda, Jordi Serradell, Kumbara Music i Joina.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Cultura