Cinc restaurants del Baix Empordà reconeguts amb el distintiu Km 0 - Slow Food

Baix Empordà

Data: 12/03/2018

Cinc restaurants del Baix Empordà han estat reconeguts amb el distintiu Km 0 - Slow Food aquest dilluns en un acte a Cervera. Tres d'ells ho han fet per primera vegada: El Ginjoler de Sant Feliu de Guíxols, La Calèndula de Regencós i Ca La Lola d'Ullastret. Se sumen així al Casamar de Llafranc i el Vicus de Pals.

47 restaurants i un menjador escolar de Catalunya, les Balears i Catalunya Nord han estat premiats en la tercera entrega de Cargols Slow Food. Per escollir-los es prioritzen elements com que els establiments treballin amb productors de la zona, evitin l'ús de transgènics,o preparin carns o peixos obtinguts de formes sostenibles. 

Al Baix Empordà, el restaurant de Llafranc Casamar, del xef Quim Casellas, i el Vicus de Pals, regentat per Damià Rafecas, ja comptaven amb aquest reconeixement. Ara s'hi sumen el Ginjoler de Sant Feliu, de Carme Picas i Xavier Gubau, un restaurant que es declara amant de la cuina de mar i montanya; la Calèndula de Regencós, amb la xef Iolanda Bustos i el seu gust per utilitzar herbes, flors, arrels i fruits silvestres en les seves creacions; i el restaurant Ca La Lola de l'Hotel El Fort d'Ullastret, amb la cuina de Lola Puig, una de les pioneres del moviment Slow Food a l'estat espanyol. 

Slow Food és una associació ecogastronòmica sense ànim de lucre fundada el 1989, actualment representada a 160 països.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura