El primer Sant Joan sense restriccions reactiva les vendes de petards

La nit de Sant Joan és una de les més curtes de l'any, i també una de les més sorolloses. I és que aquesta nit els petards prenen un especial protagonisme. El d'enguany és el primer Sant Joan sense restriccions i aquest fet ha reactivat les vendes de petards. En aquest sentit, els dies 22 i 23 de juny s'han tornat a convertir en els  de major afluència a les botigues i guinguetes de venda de pirotècnia.

Els venedors de pirotècnia enguany es mostren contents de la recuperació de vendes després dels dos anys de pandèmia. Malgrat que les pluges dels dies previs els han fet patir fins a l'últim moment, estan notant unes fortes ganes de retrobament i festivitat després de dos anys de celebració amb restriccions.

Pel que fa a novetats, la principal és que la majoria de material que ofereixen enguany és nacional. Les bombetes, les bengales i les fonts continuen sent els productes estrella, mentre que la venda de coets està caient en picat els últims anys.

La tradició dels petards és una tradició que cal seguir amb prudència i molt respecte per evitar prendre mal. Per això, cal seguir una sèrie de consells de seguretat. També cal tenir prudència a l'hora d'escollir la zona on encendre la pirotècnica per tal d'evitar possibles incendis. A l'Estartit, per exemple, han marcat un únic espai apte per a portar a terme aquesta pràctica: el pàrquing de la platja Gran.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura