El sector firaire gironí reclama tornar a l'activitat

INTERVÉ: Joan Bago, president de l'Associació de Firaires de Girona

Si la situació de pandèmia ha colpejat amb força els sectors dedicats al turisme, com els de restauració, hostaleria o oci nocturn, un dels altres grans afectats ha estat el dels firaires, que estan veient passar per davant seu una temporada sense festes majors ni fires en la que no han pogut ni engegar motors.

La temporada de fires comença entre els mesos de maig i abril i finalitza entre l'octubre i el novembre, el que significa que els firaires estan veient acabar l'estiu sense haver generat cap ingrés i veuen amb complicació poder remuntar la situació.

Les quatre associacions de firaires de Catalunya -Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona- estan treballant conjuntament per obtenir ajudes. En el transcurs de l'estiu s'han anat fent passos i intentant negociar amb els Ajuntaments i la Generalitat. Els representants de les associacions demanen als consistoris que tinguin en compte la situació de cara a final de temporada o de la temporada vinent, ja que es troben a les portes d'un altre hivern sense ingressos, sense haver fet cap coixí durant l'estiu. Per altra banda la Generalitat els ha demanat informació sobre tots i totes els treballadors i treballadores del sector. Basant-se en les informacions faran un estudi per valorar si es compleixen els requisits i se'ls poden oferir ajudes o subvencions.

Els firaires asseguren que estan preparats per enfrontar la situació de pandèmia complint totes lesmesures de seguretat, d'higiene i de control d'aforament. Reclamen que els deixin treballar i lamenten que altres sectors amb més complicacions per garantir la seguretat estiguin en marxa mentre que a ells no se'ls dóna l'oportunitat.

Les úniques famílies dedicades a les fires que han pogut generar ingressos aquests mesos són les que treballen en parcs temàtics, aquàtics o infantils. La Costa Brava compta amb diversos parcs en funcionament, tot i que asseguren que s'està treballant amb dificultats i que els beneficis han disminuït entre un 70 i 80 % respecte a les temporades anteriors.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura