La trajectòria professional de Josep Maria Soler l'ha fet palès del premi Peix Fregit 2022

Palafrugell

Data: 19/12/2022

L'Equip de Crònica d'un Any i Edicions Baix Empordà, amb el suport del consistori, han lliurat aquest diumenge els guardons 'Peix Fregit' i 'Palafrugellenc de l'Any'. L'acte celebrat al Teatre Municipal també ha comptat amb la presentació del llibre 'Crònica d'un Any', que enguany arriba a la seva 40a edició.

Josep Maria Soler s'ha alçat amb el premi Peix Fregit del 2022. Un reconeixement que reivindica la seva trajectòria professional, dedicada al món cultural, social i educatiu de la vila. De fet, el palafrugellenc actualment ostenta la presidència de la Fundació Josep Pallach, per això, en el seu parlament ha fet una menció especial als centenars de voluntaris de l'entitat.

A títol pòstum, el guardó del Peix Fregit ha estat pel dibuixant i caricaturista, Miquel Ros. Les seves obres, dipositades a l'Arxiu Municipal de Palafrugell, ofereixen una radiografia dels darrers 50 anys del municipi.

La millor iniciativa de l'any ha estat atorgada al moviment ciutadà 'Recuperem les Torretes', que lluita per preservar l'espai de la Torre dels Moros, mentre que el premi d'articles periodístics Santi Massaguer, s'ha entregat a l'autora del blog 'Històries de Palafrugell', Maria Bruguera.

La presentació del llibre 'Crònica d'un any', en canvi, ha anat a càrrec del llibreter Guillem Terribas, qui ha desgranat les instantànies del 2022, centrades en la tornada a la normalitat després de la pandèmia.

Palafrugellencs de l'any
La trobada d'aquest diumenge també ha servit de pretext per reconèixer algunes de les tasques més destacades de l'any, protagonitzades per onze vilatans. Han estat mencionats l'exdirectora de la Fundació Josep Pla, Anna Aguiló; l'integrant de l'entitat solidària 'Amb les Teves Mans', Jordi Safont; el dissenyador gràfic, Pere Àlvaro; l'esportista, Josep Massa; l'organitzador de l'Oncoswim, Àlex Amorós; el membre dels Amics de la Vela Llatina de Calella, Pere de Prada; el xef, Quim Casellas; el president del Grup de Pesca Espotiva, Santi Deulofeu; la directora del Festival Swim Out Costa Brava, Alba Casadellà; la capitana del Sea Shepherd Global, Mar Casariego i la cantant, Anna Ferrer.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura