El Baix Empordà celebra el Dia Internacional de la Dansa

INTERVÉ: Alexandra Mateu, tècnica de cultura de l'Ajuntament de Palamós

El dia 29 d'abril se celebra arreu del món el Dia Internacional de la Dansa. Aquest cap de setmana el Baix Empordà no ha estat menys i a més d'un municipi hi han organitzat activitats i espectacles per reivindicar aquest art. 

És el cas, per exemple, de Palamós on l'Ajuntament i la CobosMika Company han treballat conjuntament per fer possible la dotzena Trobadansa. Dissabte aquesta iniciativa va portar a tres punts del municipi, com la plaça Catalunya, el Convent dels Agustins i l'Arbreda, diverses actuacions de ball de tots els tipus amb la participació de cinc entitats i escoles de dansa palamosines: CobosMika, l'Associació Pots, l'escola Georgina Ors, la Fàbrica de la dansa i Di-Move Cobosmika. 

Mentrestant, Platja d'Aro també va tenir la seva dotzena celebració del Dia de la Dansa. La idea va néixer en el seu moment de la mà de l'associació de dansa Azalea. Ara ja fa tres anys que Azalea es va dissoldre, però ni els implicats ni l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro no volien deixar de viure aquesta festa. 

És per això que es van convidar 27 grups, més del doble de gent que a la darrera edició, que van omplir de balls i espectadors la plaça Europa durant tota la tarda. Des de country fins a dansa del ventre, passant pel hip hop o les coreografies amb discapacitats psíquics, van fer palès que la dansa és integradora i és un mitjà d'expressió a l'abast de tothom. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura