Les garnatxes i carinyenes de la DO Empordà, guardonades

Les garnatxes i carinyenes de la DO Empordà, guardonades
Baix Empordà

Data: 11/12/2020

Les garnatxes i carinyenes de l'Empordà han estat guardonades a la Guia de Vins de Catalunya 2021.

El Singulars de Vinyes Velles, de Mas Llunes; ha estat escollit millor carinyena blanca;  el Vinya del Metge, de Cellers d’en Guilla, com a millor garnatxa roja i l'Istiu, de Vinyes dels Aspres, com a millor garnatxa blanca.

Una setantena de vins empordanesos formen part de la llista ’Tops’ que recull els vins més valorats de cada edició amb una nota superior de 9,50 punts. Aquesta xifra dobla el nombre de vins empordanesos inclosos en la darrera edició de la publicació, uns resultats que segons la DO Empordà tornen a confirmar la qualitat dels vins de la denominació empordanesa que cada any milloren els seus resultats a les principals guies vinícoles de referència nacionals i internacionals.  

En total, una quinzena de cellers de la DO Empordà aconsegueixen situar un o més vins a la llista de millors vins de la Guia de Catalunya. El Celler d’Espolla, Vinyes dels Aspres, Cellers d’en Guilla, Martí i Fabra, Mas Llunes o Espelt Viticultors són els cellers de l’Empordà amb més vins a la llista ’Tops’ que també inclou vins de Vinyes d’Olivardots, Mas Patiràs, Perelada, Sota els Àngels, Brugarol, Pere Guardiola, Empordàlia i Marià Pagès.

La Guia de Vins de Catalunya és obra de Jordi Alcover, Sílvia Naranjo i Sergi Sevé, amb la col·laboració de Romina Robira i Ada Rosales. En total es valoren 1.349 vins, que són tastats a cegues, de 238 cellers de les 12 denominacions catalanes.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura