Formacions de renom protagonitzen el 35è Aplec de la Sardana

Sant Feliu de Guíxols ha viscut un cap de setmana a ritme de cobla. Ho ha fet amb motiu de l'Aplec de la Sardana, que enguany ha celebrat la 35a edició amb una programació de primer nivell.

Peces com Frisança de Juli Garreta o Plenitud de Francesc Cassú van sonar, aquest dissabte, al Teatre Narcís Masferrer. Una trobada, que va servir de pretext per escalfar instruments i puntejades de peus en virtut de l'Aplec de la Sardana de Sant Feliu de Guíxols.

Durant la vigília es va emprendre un concert de cobla a càrrec de la Principal de la Bisbal. Entre el repertori, es van interpretar composicions de Manuel Oltra o Joan Manel Margalef. A la mitja part, es va oficialitzar un homenatge a Josep Vinyolas, qui va dedicar gran part de la seva vida a divulgar la tradició sardanista al municipi. Més enllà del concert, i com no podria ser d'una altra manera, la jornada va finalitzar amb una ballada al Passeig del Mar.

El diumenge, tanmateix, fou el dia estrella amb la celebració de la 35a edició de l'Aplec. Les cobles Ciutat de Girona, Sant Jordi i Tres Vents foren les encarregades de portar la batuta. De fet, la gran adhesió per part de la ciutadania va propiciar que l'ens organitzador, l'Associació Amics de la Sarda amb el suport del consistori, ja prepari un calendari farcit de propostes.

En aquest sentit, Sant Feliu de Guíxols amb la recuperació de la normalitat i després de l'experiència obtinguda amb la capitalitat de la sardana, treballa per efectuar diverses trobades periòdiques a l'estiu amb formacions de renom i per a tots els gustos.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura