Prop de 2.800 visitants descobreixen el galió Andalucía i el pailebot Pascual Flores

Palamós

Data: 11/04/2022

Prop de 2.800 persones han gaudit de les visites i les navegacions amb els dos velers clàssics que han fet estada al port de Palamós. Del total de les persones que han realitzat la visita al galió Andalucía 800 han estat alumnes de les escoles del municipi, mentre que unes altres 30 han navegat per la costa del municipi amb el pailebot Pascual Flores.

El galió Andalucía és una rèplica dels vaixells espanyols dels segles XVI al XVIII que s'utilitzaven per a fer expedicions marítimes de descoberta i de comerç interoceànic entre Espanya, Amèrica i Filipines. Es tracta d'un navili de fusta construït en un acurat rigor històric, amb 55 metres d'eslora, sis cobertes, i gairebé mil metres quadrats de superfície vèlica.

L'Andalucía ha navegat més de 55.000 milles nàutiques per oceans i mars de tot el món. Aquesta setmana, per primera vegada, ha fet estada en un port gironí, en concret, el de Palamós.

La parada l'ha fet acompanyat d'aquesta altra embarcació, anomenada pailebot Pascual Flores. El seu any de construcció va ser el 1917 per a ser dedicat al cabotatge, amb el transport de mercaderies entre la costa espanyola i la d'Àfrica.

Després de l'aturada a Palamós van seguir navegant direcció a Sète, per participar en el festival marítim que la ciutat francesa ha organitzat per aquesta setmana.

Des de dijous fins diumenge han visitat les naus més de 800 alumnes dels sis centres escolars de Palamós. A banda dels alumnes, durant el cap de setmana les visites s'han obert al públic general.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura