Per Pepe Rubianes el treball ni dignifica ni fa més feliç l’home amb una llarga llista de renecs irreproduïbles per televisió. Però paradoxalment aquest dissabte la seva figura va sortir més digna i elevada que mai gràcies al treball d’Andreu Buenafuente, Carlos Latre i Berto Romero.
L’Espai Port a acollir un homenatge que va fer més present que mai la figura de l’actor galaico-català amb la reproducció dels seus monòlegs més cèlebres, les anècdotes més divertides i ‘anades d’olla’ que només es pot permetre un festival d’humor i comèdia com el Singlot.
Hem de Parlar Tete va omplir de gom a gom un escenari que no va parar de riure durant l’hora i mitja d’espectacle. En un escenari auster, amb dues butaques, Buenafuente va obrir foc recordant els manaments del ‘Rubianisme’.
Berto Romero va emular el probablement monòleg més cèlebre de l’actor. Aquell que parla del treball i de com s’hauria de lligar les parts baixes del seu inventor en un ventilador.
Carlos Latre va convertir-se en Pepe Rubianes en un dels moments màgics de la nit, en una trucada de Buenafuente al més enllà. On Déu, el que està al cel i no pas el que juga amb l’Argentina, va fer aparèixer l’artista de la Barceloneta a l’escenari.
Però la cosa no es va quedar en els monòlegs i l’aparició d’un Rubianes actualitzat. Damunt l’escenari també hi van passar amics de l’actor com el director de Dagoll Dagom Joan Lluis Bozzo, la única dona que ha compartit espectacle amb Rubianes, Cristina Dilla; i els periodistes Xavier Grasset i Albert Om. Tots ells van amenitzar l’espectacle amb anècdotes de la vida de Rubianes i alguna revelació, com quan Om va explicar que la denuncia per aquella famosa entrevista a TV3 on es ‘cagava’ en Espanya va ser interposada per un llavors desconegut Santiago Abascal.
El moment tragicòmic de la nit va arribar quan l’espectacle es va haver d’aturar un parell de minuts per la indisposició d’una persona del públic, com si tant renec d'en Rubianes l’hagués pertorbat com feia amb els directors de Catalunya Ràdio i TV3.
Al final de l’espectacle va aparèixer l’Acalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas; i el regidor del festival Porta Ferrada, Josep Saballs, per fer entrega a la germana de Rubianes del Singlot d’honor que enguany ha guanyat a títol pòstum.
I per acabar de nou, el monòleg del treball. Però aquest cop musicat a ritme de rumba.
Comentaris (0)