Sant Antoni es prepara per la seva Festa Major

Sant Antoni es prepara per la seva Festa Major
Calonge i Sant Antoni

Data: 19/08/2019

Sant Antoni ja es prepara per engalanar-se amb motiu de l’arribada de la Festa Major del municipi. La festivitat arrenca aquest proper divendres 23 d’agost i s’allargarà fins l’1 de setembre. Al llarg d’aquests dies, es celebraran més d’una vintena d’activitats.
 
El tret de sortida l’oficialitzarà l’Orquestra Di-Versiones. Un any més, el grup de música calongí oferirà un concert de final d’estiu a l’Espigó Costa Brava. Aquest any es canvia d’ubicació per garantir la seguretat entre el públic assistent, atès que l’assistència se situa prop de les 7.000 persones i es requereix de més amplitud. El concert, que porta per títol 'Marea Rosa', començarà a les sis de la tarda.
 
El dissabte 24 i 25 d’agost, tindrà lloc el Mercat Hippy, durant el dia al passeig de Josep Mundet. Paral·lelament, el dissabte 24 se celebrarà la Copa Catalunya de Tennis Platja, que organitza la Federació Catalana de Tennis Platja i el Club Tennis Pipper’s. El torneig començarà a les nou del matí i es preveu que s’allargui fins al vespre. Posteriorment, a les 11 h, hi haurà un taller de tatuatges a la guingueta Blue Fish, adreçat a nens i nenes. Per tancar la jornada de dissabte, a dos quarts de set de la tarda començarà un taller de maquillatge infantil, ambientat en la temàtica hippy del mercat que s’alberga al llarg del cap de setmana.
 
El diumenge 25 d’agost inclou espectacles vinculats al mercat hippy i també es farà un taller de complements hippies. Això serà a partir de dos quarts de set de la tarda, mentre que el mercat amb animació serà a partir de les nou del vespre. D’altra banda, els concerts de sardanes que s’han anat fent al llarg dels mesos de juliol i agost a Sant Antoni acabaran aquest diumenge amb la Cobla Ciutat de Girona, que actuarà a partir de les deu de la nit a la placeta de l’Espigó Costa Brava.
 
El dimecres 28 es reprèn la Festa Major amb un taller de reciclatge a la platja per a nens i que es farà a la guingueta La Marinera, a Torre Valentina. Tot plegat serà a partir de les cinc de la tarda. Més endavant, concretament a les sis, es farà un taller de jocs matemàtics per a nens i nenes d’entre 9 i 14 anys, al Palau Firal.
 
Una de les principals novetats de l’edició d’enguany arriba el dijous 29 d’agost, quan se celebrarà la primera edició del Guitar & WineSant Antoni, a les set de la tarda. Es tracta d’un concert de guitarra amb vins de la Vall del Tinar. Aquest tast anirà dirigit per la sommelier Clara Antúnez, i es farà al paratge del Collet.
 
Pel que fa al divendres 30 d’agost, a dos quarts de set de la tarda, es farà un dels actes més tradicionals de la Festa Major, el concurs de pintura sobre l’asfalt, a l’alçada de l’Espigó de l’Amistat. Els altres dos actes d’aquesta jornada seran un taller de milonga, un ball argentí, a partir de les set de la tarda a la placeta d’Es Monestri i un concert a càrrec de l’Orquestra Selvatana, a les 21:30 h, a la plaça de la Llibertat.
 
Al penúltim dia, tindrà lloc un espectacle infantil, a les set de la tarda, que rep el nom de “Revolució” i que anirà a càrrec de la Companyia Pentina el Gat a la plaça de la Llibertat. A les deu, es farà un dels actes més esperats i que caracteritzen la Festa Major, el Correfoc al passeig de Josep Mundet. Posteriorment a aquest Correfoc, el Trinomi de Barrets farà un concert de versions.
 
La Festa Major d’enguany s’acomiadarà el diumenge 1 de setembre, amb el tradicional repic de campanes i l’ofici solemne en honor de Sant Llop, a partir d’un quart d’una del migdia. Els dos últims actes seran dos concerts: d’una banda, a les 18:30 h, a l’església de Sant Antoni, l’Agrupació Coral Harmonia Antoniense actuarà, i el grup Port Bo farà el mateix al paratge del Collet a partir de les deu de la nit.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura