Arjau, Neus Mar, Son de l’Havana i Port Bo actuaran a la Cantada d'Havaneres de Calella

Arjau, Neus Mar, Son de  l’Havana i Port Bo actuaran a la Cantada d'Havaneres de Calella
Palafrugell

Data: 14/06/2019

Un any més, amb l’arribada del primer cap de setmana de juliol se celebrarà la tradicional Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell. La Cantada dóna el tret de sortida oficiós a la temporada estiuenca de concerts a la Costa Brava i que continua l’endemà amb el concert de Diego el Cigala dins el festival Ítaca. Cal destacar que en la que suposarà la 53a edició de la Cantada, hi actuaran els grups Arjau, Neus Mar, Son de l’Havana i Port Bo, el degà de la Cantada.

A nivell artístic, des de la direcció de la Cantada se segueix apostant per l’aportació de la màxima qualitat musical de la proposta, on s’hi suma la renovació i l’aportació de les noves generacions. A més, se segueix potenciant l’element femení on, després de les actuacions en les darreres edicions, de grups com Les Anxovetes o Havàname, enguany actuarà la cantant Neus Mar, de manera que se segueix amb aquesta continuïtat creativa.

D’altra banda, enguany es vol encetar un debat de caràcter social sobre el contingut que aporten les lletres de les havaneres, tant pel que fa a les més antigues com a les més noves, i sobretot en tot el que té a veure amb la discriminació de gènere. Entenent que les músiques i les lletres no són neutres, aquest any es vol posar el focus en aquesta temàtica per iniciar una reflexió profunda sobre la repercussió d’aquestes lletres a nivell social. Per aquest motiu, la direcció artística de la Cantada incorporarà un equip de 3 persones que treballaran i posaran el debat damunt la taula per tal que els grups en reflexionin, sempre sense cap ànim de ser un element censor sobre el repertori.

Al mateix temps, l’estreta relació entre el gènere de les havaneres i la capital cubana tindrà un paper destacat a la 53a Cantada. D’aquesta manera, l’esdeveniment d’aquest any estarà dedicat a la capital cubana, l’Havana, que es troba en ple procés de commemoració dels seus 500 anys d’història. Una ciutat on la cultura i la música ha deixat una petjada profunda i visible, i que ha escollit Calella de Palafrugell per col·laborar i estrènyer els vincles culturals entre Catalunya i Cuba.

Un any més, coincidint amb el dia de la Cantada, durant la tarda i al llarg de la nit se celebrarà el tradicional Mercat d’Artesans al Passeig del Canadell i al carrer de Francesc Estrabau de Calella. 

Com ja és habitual, la Cantada es podrà seguir en directe a través de les pantalles gegants que s’instal·laran a la platja del Canadell (Calella de Palafrugell), platja del Port Pelegrí (Calella de Palafrugell), plaça Nova (Palafrugell) i a la platja de Llafranc.

La gent que no vulgui o no pugui gaudir de l’esdeveniment en directe ho podrà fer a través de la petita pantalla, ja que Televisió de Catalunya tornarà a estar al costat de la cultura popular fent la retransmissió, en directe, de la 53a Cantada.

I com sempre, en finalitzar la Cantada, a partir dos quarts d’una de la matinada, es desenvoluparan els concerts de prop que tenen lloc a les tavernes de Calella de Palafrugell. L’endemà el Festival Ítaca agafa el relleu de l’escenari de la platja del Port Bo per oferir l’espectacle de Diego el Cigala que portarà fins a peu de platja la seva gira que porta per títol “Lágrimas negras”.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura