Calonge es prepara per un Cap de Setmana del Vi de Pagès dedicat a la fruita

Calonge i Sant Antoni

Data: 14/11/2019

INTERVÉ: David Gràcia, membre de la Fundació Remença XXI

El raïm és el fruit insígnia dels camps de Calonge però també donen, per exemple, préssecs, cireres o olives. Els protagonistes del Cap de Setmana del Vi de Pagès de Calonge d'aquest any seran els fruiters i la fruita de secà que tradicionalment produeixen els masos del poble.

D'aquesta manera el públic podrà conèixer aquest cap de setmana totes les varietats tradicionals de fruiters que hi ha al Pla de Calonge, les tècniques de poda i la feina que s'està fent des de la Fundació Remença XXI per mantenir aquestes varietats de fruiters i de raïms, en uns temps en els que es valora cada vegada més el producte de proximitat. 

Els actes comencen aquest divendres amb una xerrada sobre "Varietats tradicionals de fruiters i raïms als peus de les Gavarres". El dissabte serà el dia amb més activitat amb un taller de cuina i de poda de fruiters al Mas Molla. Tot seguit es caminarà des del Mas Molla fins el Mas Ponjoan.

A la tarda una xerrada sobre vi de préssec clourà la jornada. L'equip d'investigació del Celler de Can Roca, amb el seu sommelier, Dani Martínez, al capdavant han desenvolupat aquesta beguda a partir dels préssecs calongins del mas Molla. 

L'última jornada serà el diumenge i comptarà amb una caminada popular per les plantacions de fruiters del municipi. Per fer-la més amena hi haurà un concurs de fotografia amb imatges de fruites que s'hauran de fer durant el trajecte. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura