Repassem els horaris i recorreguts de les Cavalcades de Reis del Baix Empordà

Baix Empordà

Data: 04/01/2024

El dia més esperat de l'any pels petits de la casa ja arriba i els pobles del Baix Empordà ja ho tenen tot preparat per rebre a Ses Majestats Els Reis d'Orient de la millor manera. Anem a repassar què els ha preparat cada municipi per donar-los la benvinguda.

Demà serà un gran dia! Ses Majestats Els Tres Reis d'Orient arribant a tots i cada un dels pobles del Baix Empordà per omplir-los de la seva màgia i els Ajuntaments els han preparat la millor de les rebudes.

A Palafrugell, Melcior Gaspar i Baltasar arribaran a les 17:30h de la tarda i passejaran dalt de les seves espectaculars carrosses des de la plaça del Sol fins a arribar al Museu del Suro, des d'on dirigiran unes paraules a tots els nens i nenes des del balcó acompanyats d'un seguici molt màgic. Després es dirigiran a la Fàbrica de Joguines que s'ha tornat a instal·lar a La Bòbila per recollir personalment totes les cartes dels infants.

Molts nens i nenes palafrugellencs potser preferiran, però, veure'ls arribar en barca al port de Llafranc. Això serà a les 6 de la tarda i, una vegada hagin desembarcat, es farà una xocolatada popular a la plaça del Promontori.

On també arribaran per mar és a Palamós. A l'Estenedor de les xarxes del port a partir de les 17:30h de la tarda ja es viurà un ambient festiu ambientat amb fades i estrelles i també es farà la tradicional xocolatada popular per fer més dolça d'espera. A les 18h els tambors i les gralles de l'Orquestra de Reis anunciaran l'arribada de Ses Majestats i es començarà a veure la llum dels vaixells que els van apropant fins a desembarcar al Moll Vell. La cavalcada pels carrers de la vila començarà cap a les set de la tarda i Ses Majestats estaran acompanyats de la Batucada Repercussió. A partir de les vuit del vespre rebran als infants al Teatre La Gorga.

A Sant Feliu de Guíxols qui arriba per mar són els carters reials el dia abans, però els reis el que fan a la ciutat és un recorregut que comença a les 19h a la rotonda del carrer Canigó i que arriba fins al Monestir, on presenten les ofrenes al Pessebre i són rebuts per les autoritats perquè se'ls entregui la clau de totes les cases de Sant Feliu. Aquí també gaudeixen del mapping que cada any els preparen amb molta il·lusió els ganxons i ganxones i posteriorment és quan els més petits poden lliurar-los la carta personalment.

A banda de Palafrugell, hi ha altres indrets de la comarca on els Reis fan una ruta pels diferents nuclis: com a Castell-Platja d'Aro, a Calonge i Sant Antoni o a Torrella de Montgrí i l'Estartit.

En el cas de Calonge, primer passen pel poble a les 18:30h de la tarda fent un recorregut que surt pel passeig d'Hivern i passa per la plaça de la Concòrdia i el carrer Rutlla fins a arribar a Àngel Guimerà. I posteriorment a les set de la tarda comencen la seva visita per Sant Antoni sortint de l'Avinguda Costa Brava i passant pel carrer Sant Antoni fins a arribar a la plaça de la Llibertat.

A Platja d'Aro inicien el recorregut a les sis de la tarda al giratori Dr. Josep Trueta i l'acaben al Palau d'Esports i Congressos, que obrirà les portes a les 19h per tal que els nens i nenes puguin parlar amb els Reis. Tot seguit, es traslladen a Castell d'Aro, on la cavalcada comença a les 20h, i manté el recorregut habitual que acaba a la Sala Polivalent.

En el cas de Torroella de Montgrí i l'Estartit, totes dues cavalcades s'inicien amb un castell de focs artificials. El de l'Estartit es pot veure a les 18:45h i el de Torroella a les 19:14h. Els dos son seguits de les tradicionals cavalcades fins a arribar als campaments reials.

Volem parlar també de Begur, on Melcior, Gaspar i Baltasar faran la seva aparició en públic a les 18 h. L'església de Sant Pere serà l'escenari de la representació del naixement del nen Jesús a càrrec del Grup de Teatre Mutis. Ses Majestats dirigiran les seves paraules des del balcó de l'Ajuntament, i s'instal·laran tres campaments reials: a la plaça Paco Font hi haurà el de Melcior, a la plaça Pella i Forgas el de Gaspar, i la plaça Esteva i Cruañas el de Baltasar. L'ambient festiu anirà acompanyat del grup de percussió Bakanards.

A Santa Cristina d'Aro la rua sortirà de la plaça del Pedró a les 18.30 h i transcorrerà per l'avinguda de l'Església, els carrer Pere Geronès i carrer Teulera, i arribarà a la plaça del Mercat on finalitzarà amb una xocolatada popular i el lliurament d'obsequis per als infants aproximadament cap a les vuit del vespre.

Gairebé tots els municipis mantenen el recorregut de cavalcada habitual, però aquest any on canvia una mica és a La Bisbal d'Empordà. El recorregut amb carrossa anirà des del carrer 6 d'octubre de 1969 fins a l'avinguda de les Voltes i el recorregut que faran Ses Majestat a peu serà pel carrer ample, Valls d'en Colomer, Santa Maria del Puig i la plaça del Castell, on es farà la rebuda Reial.

Un any més, bona part de totes aquestes rues es podran seguir en directe a Televisió Costa Brava a través d'un programa especial que començarà a les set de la tarda. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura