Sant Feliu de Guíxols prepara un festival artístic de llums per Setmana Santa

LumLab és el primer festival artístic de Sant Feliu de Guíxols, en què la llum pren el paper protagonista. En concret, seran un total de 12 expressions artístiques que es desplegaran en diversos indrets del municipi durant les nits d'aquesta Setmana Santa. A la programació es conceben peces de projecció internacional, amb obres de marcat caràcter local.

El mar, com a tret característic de Sant Feliu de Guíxols, esdevindrà el teló de fons del nou festival artístic LumLab. Una proposta cultural basada en projeccions lumíniques, que copsaran de manera simultània 12 espais del municipi. La primera edició s'ha programat del 14 al 18 d'abril, coincidint amb Setmana Santa, en horari de 5 de la tarda a les 9 del vespre pels espais interiors, i de 9 a 1 de la matinada pels exteriors.

Serà a la badia, on s'escenifiqui l'espectacle inaugural del LumLab. Un conjunt d'embarcacions, en concret, oferiran una mostra de llums i colors, per tot seguit, il·luminar els altres espais del festival. La plaça del Mercat, el Museu de la Joguina, el niu de metralladores, o el Casino de la Constància acolliran algunes de les obres de dotze artistes multidisciplinaris. Més de la meitat dels creadors presenten segell ganxó, i la majoria de les peçes ja han gaudit d'un recorregut previ.

Jordi Canudas, Mascanada6, o inclús, els alumnes del batxillerat artístic formen part de la programació, que paral·lelament ha ideat un taller familiar d'experimentació amb la llum. Amb tot, la voluntat del municipi és apostar per la cultura com a tret diferenciador, i alhora donar projecció als artistes locals.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura