Ara Malikian ofereix un xou carregat d'energia a Porta Ferrada

Demostració de força d'un incansable Ara Malikian aquest diumenge al Festival Porta Ferrada. El violinista libanès va oferir gairebé dues hores i mitja d'un xou de marcat caràcter autobiogràfic davant un Espai Port ple.

Acompanyat d'una banda de vuit músics entre els quals hi havia un altre violí, una viola i un violoncel, Malikian va recórrer a les altes dosis d'energia sobre l'escenari que el caracteritzen però també va parar a parlar de la seva trajectòria des d'un punt de vista transgeneracional: una història familiar que va començar amb el seu avi fugint del genocidi armeni a Turquia gràcies a un violí que va acabar passant al seu fill i, a la vegada, al fill d'aquest, és a dir, l'Ara. 

Pel que fa a la música, tria d'allò més eclèctica, tant pels temes propis que barregen tots els gèneres de forma desacomplexada com a les versions. Va dedicar Vals de Kairo, una de les seves composicions, al seu fill i va tenir un recordatori pels refugiats d'arreu del món. Malikian va interpretar també peces de grans mestres com Bach, clàssics del rock com Bowie o Deep Purple i bandes sonores com la de Pulp Fiction.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Cultura