L'empresa Nieto Sobejano Arquitectos dissenyarà el museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols

INTERVENEN: Carmen Thyssen, baronessa // Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols

L'empresa madrilenya Nieto Sobejano Arquitectos serà la que dissenyarà el museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols. Així ho ha escollit el jurat d'entre les cinc propostes preseleccionades.

El projecte s'ha escollit principalment per ser respectuós amb l'edifici existent. Serà un edifici que tindrà dos únics accessos a l'antic monestir, on es preveu incorporar un espai en el qual s'hi expliqui la història del recinte.

L'edifici serà d'una única planta quadrada de 27 metres d'amplada i 5 metres d'alçada. La coberta del nou espai incorporarà la recreació d'un jardí monàstic de plantes aromàtiques, en sintonia amb els Jardins del Monestir, fet clau en l'elecció del projecte, que demanava que es lligués amb aquest espai.

L'estructura interior de l'espai serà clàssica, en forma d'espiral i amb un pati central. L'exterior comptarà amb grades que porten als jardins, fet que permetrà organitzar actes a l'aire lliure.

Un altre punt que s'ha valorat molt positivament ha estat el fet que el projecte fos capaç d'evolucionar amb el temps, ja que la museografia avança molt ràpidament. El jurat doncs ha valorat principalment la capacitat d'adaptació i la neutralitat respecte a l'edifici existent i ha defensat que una construcció com és el Monestir de Sant Feliu no acceptaria una proposta "molt espectacular".

Un aspecte diferencial més del projecte és que, tot i que respecta l'entrada actual al monestir, també planteja una entrada lateral. D'aquesta manera els visitants podran realitzar un recorregut circular per l'espai.

Ara es preveu que l'empresa comenci a treballar per adaptar la idea inicial a les necessitats del museu i totes les mesures de seguretat necessàries. El projecte executiu veurà la llum a finals de setembre i es preveu que les obres comencin a finals del 2021.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura