La Torre de les Hores de Pals queda oberta al públic a partir d'avui

Pals

Data: 07/04/2018

Amb aquest torn que regularà l'entrada de visitants, queda inaugurada oficialment la Torre de les Hores de Pals. Des que van acabar les obres de restauració ja s'hi podia accedir amb visites guiades i ara, tothom que vulgui veure la principal resta arquitectònica que es conserva de l'antic castell de la població ho podrà fer individualment.

Per primera vegada en moltes generacions, els palsencs podran visitar la seva torre. A causa del mal estat de l'estructura no hi havia entrat mai ningú. Han calgut 6 anys per restaurar-la. Un projecte que s'ha anat fent per fases i que ha necessitat l'aportació del Servei de Monuments de la Diputació de Girona.

La Torre les Hores és una icona del poble de Pals. En el passat formava part d'un castell medieval del segle IX del qual avui només n'ha quedat aquesta torre. A finals del segle XV va perdre les seves funcions militars a conseqüència de les destrosses que va patir durant l'anomenada Guerra Civil Catalana. Llavors és quan es va convertir en un punt estratègic per vigilar el territori i s'hi van instal·lar les campanes i el rellotge civil de la ciutat que dóna nom a la torre de les hores. La seva restauració no ha estat fàcil i ha passat de només voler arranjar l'escala d'accés interior a una gran intervenció per fer-lo visitable.

A partir d'ara, l'Ajuntament haurà de decidir com regular l'accés a la Torre sobretot a l'estiu quan arriben milers de turistes al poble. Per ara, han marcat un límit de 25 persones per cada visita. 

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura