Enric Herce i Jaume Fàbrega proposen una 'Odissea Culinària' per la Mediterrània

Vall-llobrega

Data: 05/12/2018

Intervenen: Enric Herce i Jaume Fàbrega, autors del llibre

El cuiner Enric Herce i el gastrònom Jaume Fàbrega presenten "L'Odissea culinària: viatges per la gastronomia de la Mediterrània", un llibre que reivindica el nostre mestissatge gastronòmic i desmitifica l'anomenada dieta Mediterrània.

Per mitjà de 7 menús de viatges, amb 6 plats de diferents països cadascun, aquest llibre proposa un viatge gastronòmic on l'important no és arribar sinó el coneixement del receptari tradicional de les difrerents cultures que tenen molts punts de trobada. 

Jaume Fàbrega ha posat de relleu que la cuina mediterrània l'han inventat les dones, i que és fruit de grans elements comuns basats en un invent que assenyala com a Amèrica, que va suplir la pobresa en ingredients de la zona. 

Enric Herce va començar a coure aquest llibre l'any 1994 en un concert de Lluís Llach en què va constatar que la música i la cuina parlen el mateix idioma transfronterer. Aquesta publicació, recull el seu viatge gastronòmic i el de tota la seva generació. 

El llibre s'ha presentat aquest dimecres a l'Aula Gastronòmica de l'Empordà amb el mediàtic xef Marc Ribas com amfitrió, que ha destacat d'Enric Herce la seva sensibilitat i passió per la feina i ha qualificat Jaume Fàbrega com l'últim gastrònom del món. 
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura