La Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya es troba a Castell d'Aro

Les quaranta entitats que formen part de la Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya es van reunir aquest cap de setmana a Castell d'Aro per celebrar l'assemblea anual, en aquest cas la 28a. El nucli de Castell d'Aro ha fet d'amfitrió de la trobada en motiu del 60è aniversari del seu pessebre vivent que se celebrarà aquest proper nadal. Durant la trobada es va fer balanç de les activitats fetes per l'associació al llarg de l'any i es va proposar constituir l'entitat com a Federació.

La direcció de la Coordinadora va proposar la creació de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya com a salt de qualitat que permetrà poder adaptar-se a les noves exigències en el món de l'associacionisme, sobre tot en l'àmbit institucional, econòmic i de viabilitat. Segons el president de l'associació aquesta ja funcionava a nivell intern com una federació per tant el canvi aprovat no suposarà cap trasbals per la quarantema d'entitats que en formen part.

L'Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya és una associació cultural no lucrativa i té  com a finalitat la coordinació i promoció de les representacions de Pessebres Vivents. 

Per la coordinadora fer aquesta assemblea a Castell d'Aro on hi ha el pessebre vivent degà de Catalunya ha estat especial igual que pels castellerencs que han explicat als altres pessebres de Catalunya com ho fan per mantenir viva aquesta tradició al poble.

La tradició de pessebres es va iniciar a la vila l’any 1959 i ha estat reconeguda amb la Creu de Sant Jordi. 

Durant la reunió també es va mostrar aquest mural que s'ha fet amb la participació d'una vintena de pessebres de la Coordinadora per la passada Marató de TV3 dedicada a les malalties infeccioses.

La propera reunió assembleària  serà el 2019 a Linyola.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura