Balls mallorquins, una proposta femenina en les Trobades de Música Mediterrània

Des de les illes de Mallorca i Menorca a les Trobades de Música Mediterrània de Torroella de Montgrí. Són Es Gall de Sa Pastera, un grup de músics illencs que van deixar clar que la música tradicional no és gens avorrida. Combinen la tradició de la cultura balear amb la innovació i la creació pròpia. No renuncien a la música de ball popular perquè de fet, a les illes està de moda. Els balls mallorquins no són cosa d'avis cada vegada els balla més gent jove. Jotes, Fandangos o Boleros diuen que són diversió assegurada. 

A més, en els balls mallorquins són precisament les dones les que tenen el paper més important. En aquest cas són elles qui marquen i decideixen els passos en cada moment. Els homes simplement es dediquen a seguir el ritme. 

Música mediterrània amb veu de dona

La reivindicació del paper de la dona a la música ha estat precisament la temàtica de les Trobades de Música Mediterrània d'enguany. Durant tot el cap de setmana, qui s'ha afegit a la proposta ha pogut conèixer tant la música tradicional femenina com les noves propostes musicals emergents de dones. Clara Peya i Actores Alidos com a caps de cartell, però també altres propostes divulgatives que han realçat el rol femení en la transmissió de la cultura popular. Instrumentistes femenines, balls dominats per dones i contes on són elles les protagonistes de la història.

La 13a edició de les Trobades de Música Mediterrània ha portat una vintena de propostes amb veu femenina a Torroella de Montgrí. L'objectiu, ser un punt de trobada de cultura popular a través de la música i en aquesta edició, amb un fort accent posat en les dones.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Cultura