L'espai Thyssen de Sant Feliu repassa la trajectòria artística de Josep Guinovart

Intervenen: Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona; Pilar Giró, comissària; Maria Guinovart, fundació Espai Guinovart; Guillermo Cervera, fundació Espai Carmen Thyssen; Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols

L'Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols ret homenatge a la trajectòria de l'artista Josep Guinovart. Són una 60a d'obres, algunes d'elles inèdites, que vestiran les parets del Monestir fins al 17 d'octubre.

Sota el títol "Univers Guinovart", el visitant s'endinsarà en una exposició cartografiada en dues geografies. La primera planta està dedicada al món paisatgístic, on predomina el diàleg entre el mar i el camp. La segona planta, en canvi, explora el món introspectiu de l'artista, amb l'experiència de la Guerra Civil i el franquisme com a teló de fons.

Les peces recopilades foren realitzades pel barceloní entre el 1948 i el 2007. Entre les obres, destaquen quatre plafons de fusta, els quals emulen un naufragi. La seva peculiaritat recau que és la primera vegada que veuen la llum del públic.

Després de restar un any inactiu, a causa de la pandèmia, l'Espai Carmen Thyssen recupera les mostres presencials. Des de la fundació, les mirades posades en el futur museu, que ja compta amb una col·lecció important.

I és que a poc a poc es materialitza la voluntat de construir el nou museu Thyssen a Sant Feliu de Guíxols. Segons les dates previstes pel consistori, serà al mes de gener quan comencin les obres d'urbanització de l'entorn amb una durada d'uns 7 mesos. La millora i la reforma de l'edifici, en canvi, s'iniciaria d'aquí a un any i finalitzaria a les acaballes del 2023.

En l'acte de presentació, d'aquest divendres, els ponents han coincidit que el futur espai museístic esdevindrà un punt de referència nacional, així com la cultura passarà a ser un element distintiu a la demarcació.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Cultura