L'Estartit ja té una nova biblioteca

La Biblioteca Mar de Llibres és la nova biblioteca de l'Estartit. Aquesta se situa al centre del nucli i arriba per donar espai a les activitats que es feien als antics clubs de lectura, amb l'afegit de poder acollir diferents xerrades i presentacions de llibres. També vol ser un equipament que les entitats de l'Estartit puguin fer servir. El seu cost es troba al voltant dels 600.000 euros i ha estat subvencionat per la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.

L'Estartit ja té una nova biblioteca. El nou espai es troba al centre del nucli on hi ha l'Escola Bressol, l'Escola Portitxol, situant-se al costat dels dos centres educatius. La nova biblioteca era una de les demandes de l'Estartit que tindrà espai per activitats de lectura, actes de les entitats i també conté l'arxiu històric de Josep Maria Francino.

El nou equipament es va inaugurar oficialment a principis de setembre, però també ha estat oberta durant els mesos d'estiu on s'hi han fet exposicions i xerrades. En aquests dies d'inici de curs escolar ja s'ha vist com molts dels alumnes són presents a la biblioteca, demostrant la importància que tenen aquests espais en la vida diària municipal. Una biblioteca que ha arribat per substituir de manera definitiva els antics espais de lectura.

L'edifici de la biblioteca ja es va pagar amb la construcció de la nova escola bressol a càrrec de l'Ajuntament. Les últimes feines d'acabament interior han suposat un cost aproximat de 600.000 euros. D'aquests, 400.000 han estat subvencionats per la Generalitat de Catalunya, 200.000 per la Diputació de Girona i 20.000 han estat la despesa de l'Ajuntament. Ara, la gestió econòmica dependrà de l'EMD de l'Estartit, l'organisme que té competències en matèria de cultura i educació.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura