El Pica Lletres torna a Sant Feliu de Guíxols per celebrar la 14a edició

Pica Lletres, és un format únic de concurs, que permet als adolescents competir i divertir-se participant en una activitat pedagògica senzilla i engrescadora: lletrejar paraules en català i resoldre jocs lingüístics enginyosos. De la combinació d’entreteniment i cultura que proposa Pica Lletres, en resulta una fórmula fresca i eficaç per aprendre ortografia.

Una seixantena d'alumnes de diferents instituts participen aquesta setmana a la 14a edició del concurs El Pica Lletres, de Sant Feliu de Guíxols, ubicat al Teatre Narcís Masferrer. Es tracta d'una activitat de 3 dies de duració, a on la rapidesa i els coneixements del lletreig, són claus a l'hora d'avançar a la semifinal i a la final.

El concurs, però, ja es fa en diverses zones del territori català, per tal que tots els centres que vulguin, hi puguin participar. Cada Institut escull a tres alumnes que considera idonis per a ser representants, i que hauran d'enfrontar-se a 3 alumnes més d'un altre centre competidor. El guanyador de cada concurs territorial participarà en la Gran Final Nacional, que es farà a final de curs.

La prova consisteix a lletrejar correctament paraules en català que dicti el presentador. Tot i que les paraules lletrejades de manera incorrecta no resten punts, el fet d'encertar si fa que els participants vagin pujant de nivell, que n'hi ha 5. Així, guanyarà el centre que hagi obtingut més puntuació.

A banda d'aquesta activitat, El Pica Lletres també compta amb proves basades en el bon coneixement de la llengua catalana i la correcta dicció dels concursants. La primera s'anomena L'intrús, a on el joc consisteix a identificar la paraula que no encaixa

La segona es diu l'Errada oculta, que va de trobar la paraula amb una errada que hi ha escrita en una targeta amb diferents opcions. I l'última competició, s'anomena La Gran Paraula, que consisteix en fer la paraula més llarga que es pugui amb 9 lletres que els hi donen a cada equip.

De totes maneres, a part d'entretenir, fomentar i promoure la lectura i l'ús de la llengua catalana, l'objectiu de El Pica Lletres també és involucrar a tothom dins del concurs, per això la resta de companys de classe, animen sempre des de les grades a tots els competidors.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura