Instal·len una escultura de la Fundació Vila Casas en un giratori de Torroella

Una escultura de Francesc Pasqual engalana el giratori d'entrada a Torroella de Montgrí.  La peça de la Fundació Vila-Casas, titulada 'Allà dalt... tots iguals', fa pràcticament 5 metres d'alçada, és de ferro massís i pesa 3,4 tones.

Segons l'artista, representa la culminació d'un llarg procés de reflexió i conceptualització, que s'ha allargat durant pràcticament un any. Es tracta d'una peça inèdita, que ha estat construïda pel Taller Mecànic Puig, de Vilamalla, i evolucionarà amb el temps a mesura que avanci, de manera natural, l’òxid que li donarà l'acabat final.

L'autor vol que sigui una salutació a la vila i al castell del Montgrí, un element molt especial per a ell. Per aquest motiu, l'escultura no s'ha situat ben bé al centre del giratori, sinó que s'ha desplaçat cap a un costat, buscant la linealitat amb el pont del Ter i el castell. D'aquesta manera, a més, els vehicles que surtin de Torroella la podran veure en tota la seva dimensió i per la seva millor cara.

Un artista sensible i refinat

Francesc Pascual Segarra resideix actualment a l'Armentera (Alt Empordà), tot i que ha viscut al llarg de molts anys a París. És un creador d'una gran sensibilitat i alhora d'una cultura refinada. La seva obra revela la força i la inquietud d’un gran lluitador. Ha estat treballant al llarg de molts anys en el món de la imatge publicitària. Malgrat això, la seva activitat creativa s'ha mantingut constant al llarg d'aquest període i revela la força i la inquietud d'un creador sensible que sap transformar perfectament la idea en objecte artístic.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura