CaixaBank fa donació d’un mural de Josep Vilà Clara al Terracotta Museu de la Bisbal

CaixaBank fa donació d’un mural de Josep Vilà Clara al Terracotta Museu de la Bisbal
La Bisbal d'Empordà

Data: 15/03/2019

CaixaBank ha donat un mural de Josep Vilà Clara al Terracotta Museu de La Bisbal d'Empordà. La peça de l’artista bisbalenc decorava l’entrada de l’oficina de CaixaBank i el canvi de l’oficina va fer que l’empresa decidís fer cessió pública del mural per garantir la seva conservació i coneixement per part de bisbalencs, bisbalenques i visitants de la ciutat.

Es tracta d’un mural on es representa una escena amb diferents personatges i animals relacionats amb la pagesia i la vida al camp. A l’obra s’hi aprecia un dibuix precís i puresa de línies, qualitat en els esmalts, pulcritud en els acabats, i una modernitat en el concepte que no trenca vincles amb la ceràmica tradicional de la Bisbal. En aquest sentit, el Terracotta Museu ha volgut expressar el seu agraïment a l’entitat CaixaBank i al director de l’oficina de la Bisbal, Rafel Mateu, per la seva generositat i sensibilitat per poder conservar aquesta obra d’una gran qualitat artística.


El Terracotta i el llegat Vilà Clara

A finals de 2017 el Terracotta Museu va inaugurar una exposició temporal sobre la nissaga de ceramistes Vilà Clara de la ciutat. La mostra, titulada ‘De Vilà Clara a Vilà-Clara. Família de ceramistes’, va voler retre homenatge d dues figures transcendents en la història moderna de la ceràmica bisbalenca i, per extensió, de tot Catalunya; Josep Vilà Clara. Vilà Clara fou un dels pioners que va saber fer el pas de la terrissa tradicional a la ceràmica d’autor considerada com a objecte d’art i el seu fill, Josep Vilà-Clara Garriga, que amb les seves creacions ha sabut continuar i fer relleu i qualitat a la ceràmica local. Llavors, el museu va editar un catàleg on es relacionaven les obres considerades més significatives dels dos artistes bisbalencs. Entre les peces que il·lustra el catàleg s’hi troba el ‘Mural de la pagesia’, un mural ceràmic que en aquell moment revestia una de les parets de l’oficina de CaixaBank, i que ara és l’objecte d’aquesta donació.
 
Val a dir que el Terracotta Museu ja conserva una col·lecció de ceràmiques de la família Vilà-Clara de gran importància i rellevància: complementar aquesta col·lecció amb aquest mural suposa un enriquiment de la mateixa. Properament el ‘Mural de la pagesia’ serà objecte d’una restauració, per tal que pugui tornar a lluir la seva bellesa original i es pugui mostrar al públic dins del recorregut de l’exposició permanent del museu.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura