El Castell Dalí de Púbol rep un 78% menys de visitants durant el 2020

La Pera

Data: 12/01/2021

El Castell Gala Dalí de Púbol ha rebut 48.928 visitants en el transcurs del 2020, un 78% menys respecte l'any anterior. Els ingressos per taquilla també han caigut un 83% i els francesos continuen encapçalant la llista de principals assistents, seguit pels catalans.

Convertit en museu el 1996, el Castell ha patit la davallada de públic més important dels últims anys. Paral·lelament, el Teatre-Museu Dalí de Figueres ha rebut un 85% menys de visitants i pel que fa a la Casa de Portlligat la caiguda ha estat menys notòria, situant-se entorn del 70%. Així, la pandèmia ha colpejat amb força el triangle dalinià empordanès.

La davallada recau en tres punts: l'aforament limitat al 30%, el tancament dels centres durant les restriccions imposades pel PROCICAT i la pràctica paralització del turisme internacional.

Enguany, el Castell de Púbol va acollir entre les seves sales l'exposició anomenada "Gala\Dalí\Dior". Un recorregut en el temps entre el sentiment que presentaven Dalí i Gala cap a la moda francesa.

L'edifici medieval baix-empordanès fou adquirit per l'artista surrealista el 1969 i va plasmar el seu talent creatiu en tota mena de detalls decoratius. Regal del pintor figuerenc a Gala, la seva esposa i musa, als anys 80 esdevingué el darrer taller de Dalí. Actualment, al mausoleu del soterrani hi descansen les restes de Gala.

El Castell va tancar les portes després de Reis i tornarà a obrir al públic, el dia 18 de març.

(​Imatges extretes del YouTube Dalí Museus)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura