El poema simfònic Les illes Medes torna al seu lloc d'origen

Amb motiu del centenari de l'estrena del poema simfònic Les illes Medes del Juli Garreta, el Festival de Torroella de Montgrí commemora al compositor i a la Costa Brava amb un concert al mateix lloc on va néixer, davant de les illes Medes.

Les illes Medes han estat testimoni del poema simfònic que du el seu propi nom: Les illes Medes de Juli Garreta, i que el Festival de Torroella de Montgrí ha volgut commemorar el centenari d'aquesta estrena, quan el 1923 es va estrenar a Barcelona.

Així, cent anys més tard, el públic ha pogut tornar a gaudir d'aquest concert excepcional a mans de l'Orquestra Simfònica del Vallès, amb Xavier Puig al capdavant. El fet que sigui al mateix lloc a on va néixer el poema, fa que aquest esdeveniment tingui un punt màgic, i per descomptat, homenatja a Garreta, un compositor empordanès que estimava de cor i ànima, aquest racó de la Costa Brava.

Abans del concert, però, s'ha dut a terme la cerimònia de la Unió dels Oceans a bord d'un veler, que enceta la singladura de col·laboració entre la Fundació Philippe Cousteau i el Festival de Torroella. Aquest acord simbolitza, doncs, la fusió dels mars i dels pobles a través de la cultura.

El poema simfònic Illes Medes forma part d'un programa de temàtica marina que s'ha obert amb "Les Hèbrides de Mendelssohn", inspirada en la costa escocesa, i ha finalitzat amb el "Concert per a piano" i orquestra "Talaiot" de Marco Mezquida.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura