El Centre Cultural La Gorga ha commemorat el seu 120è aniversari

El Centre Cultural La Gorga ha commemorat el seu 120è aniversari
Palamós

Data: 17/02/2019

El Teatre de La Gorga de Palamós ha celebrat ni més ni menys que 120 anys d'existència. És sens dubte el punt de referència pel que fa a activitat cultural a la vila. Prova d'això són les més de 30.000 persones que hi van passar l'any passat per veure algun dels 172 espectacles programats. 

Per commemorar aquesta efemèride l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós ha inaugurat una exposició d'imatges representatives de la trajectòria del Centre Cultural La Gorga. La celebració també ha comptat amb la descoberta d’una placa d’interpretació històrica i la participació especial de la Coral El Progrés, entitat cultural palamosina que ja va participar en l'acte d'inauguració d'aquest edifici.

Durant aquests 120 anys La Gorga ha passat per moltes etapes. A l’inici a mans de la Sociedad Recreativa Centro Económico, una època on a la sala de baix s’hi feien concerts i balls i a dalt hi havia Biblioteca on s’hi feien exposicions, conferències, petits concerts, obres de teatre. Més tard els baixos es varen convertir en cinema, i posteriorment el dalt va ser la Casa de la Cultura Municipal. El 1996 va començar la darrera etapa amb l'equipament com el coneixem en l'actualitat.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura