La restauració i l'enoturisme comencen a reactivar els cellers de la DO Empordà

INTERVÉ: Carles Xuriguera, president de Promoció de la DO Empordà

Els cellers de la DO Empordà es comencen a reactivar i veuen una mica de llum després d'uns mesos en què l'aturada empresarial ha estat d'entre el 90 i el 100% segons cada cas. Basen el retorn al moviment en l'obertura progressiva dels restaurants i en una minsa activitat enoturística

Amb la fase 2 ha tornat el servei ofert per alguns negocis de restauració i per tant els vins empordanesos es distribueixen de nou a alguns dels seus clients més importants. Tot i així són conscients que els restaurants estan tant o més danyats per la crisi que els cellers i que caldran accions i campanyes conjuntes. 

Mentrestant, pel que fa a l'enoturisme només es poden rebre grups familiars i d'amistats molt reduïts i vetllar perquè els diversos visitants no coincideixen entre ells. A això s'hi suma el fet que només hi poden haver visitants de les comarques gironines, quan el gruix sol ser de Barcelona i l'estranger. 

En canvi, adequar-se a les mesures de sanitat exigides costarà menys al sector del vi. En aquest sentit els cellers ja estan habituats a seguir un estricte control. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura