Eduard Bigas evoca a Josep Pla a l'exposició "Ressonàncies Europees"

Palafrugell

Data: 17/07/2023

Leyre González
Júlia Moner
Mireia Pagès

Eduard Bigas evoca a Josep Pla a l'exposició "Ressonàncies Europees", a Palafrugell, poble compartit entre els dos artistes, amb cent anys de diferència.

A la Fundació Josep Pla, de Palafrugell, s'ha inaugurat l'exposició del dibuixant Eduard Bigas. Aquesta busca els paral·lelismes entre els dos artistes, fent un recorregut per diverses capitals europees. Però, això sí, sempre sense perdre de vista el seu lloc d'origen, Palafrugell.

Els artistes presenten coincidències vitals i de trajectòria professional, tenint en compte que tots dos van néixer a Palafrugell i han fet una ruta per Europa. Eduard Bigas, en veure les coincidències que hi havia entre ells, va apostar per fer aquesta sèrie de peces inspirades en l'Obra de l'escriptor, amb l'objectiu de demostrar diversos elements.

Si Pla ho explicava amb la paraula, Bigas, partint dels textos de l'escriptor, ho reinterpreta amb les arts plàstiques, a través del dibuix. De totes maneres, no només s'ha inspirat en ell per entendre el present, sinó que ha projectat la seva obra per alertar de les amenaces del futur.

Eduard Bigas ha fet una feina molt intensa dirigida als palafrugellencs. I per això, ha hagut d'utilitzar unes tècniques concretes. Han sigut els paral·lelismes els que han fet que Bigas optés per fer aquesta creació d'obres evocades a Josep Pla. Però, una qüestió més íntima i personal, com és el vincle de pertinença i la idea de transcendència de Palafrugell, també ha esdevingut un factor clau.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura