Aquest cap de setmana arranquen els primers actes del Carnaval 2022

Aquest cap de setmana es dona el tret de sortida a la programació del carnaval 2022 de quatre localitats baix-empordaneses. Les colles ganxones, platjarenques, cristinenques i calongines presentaran a la resta el que han preparat per aquesta edició.

L'espera s'ha fet llarga. Molt llarga. Després de dos anys, aquest cap de setmana comencen les activitats dels Carnavals de Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d'Aro i S'Agaró, Santa Cristina d'Aro i Calonge i Sant Antoni. Tots ells fa des del 2020 que no se celebren, just abans de l'esclat de la pandèmia.

Aquest any es recupera la gran festa de la disbauxa, tot i que s'ha fet esperar unes setmanes més del previst. Pel mateix motiu que es va cancel·lar l'edició 2021, la pandèmia va veure obligats als ajuntaments d'aquestes localitats a desplaçar l'edició 2022 a inicis del mes d'abril.

Les rues seran els dies 1, 2, 3 i 10 d'abril, però aquest cap de setmana els carnavalescos i les carnavalesques ja començaran a escalfar motors amb les presentacions dels reis i les reines, així com les exhibicions de les colles.

CARNAVAL DE SANT FELIU DE GUÍXOLS
A Sant Feliu de Guíxols dissabte a les 19h es donarà el tret de sortida a una cercavila de colles que s'iniciarà al Passeig del Mar i que finalitzarà al Guíxols Arena, ubicació on tindrà lloc el Sopar popular de les colles de carnaval.

CARNAVAL DE CASTELL-PLATJA D'ARO I S'AGARÓ
A Platja d'Aro aquest any hi ha novetats. La presentació de les colles serà dissabte, però no tal com es coneixia. Abans de la pandèmia tenia lloc a la nit al Palau d'Esports i Congressos. Enguany serà a les 16h a la plaça dels Estanys.

L'endemà es farà la presentació oficial de les Reines del Carnaval. Serà a partir de les 19h a la plaça de l'Ajuntament.

CARNAVAL DE SANTA CRISTINA D'ARO
Santa Cristina d'Aro ja va començar amb la programació carnavalesca fa unes setmanes, amb un acte commemoratiu pel 40è aniversari del seu Carnaval.

A aquesta activitat li agafarà el relleu una Cercavila que sortirà dissabte a les 20.15h de l'Espai Ridaura fins al pavelló. La cercavila es mourà a ritme de la xaranga Bufa Tramuntana. Al pavelló s'hi portarà a terme la presentació de disfresses de les colles, a partir de les 22.15h.

CARNAVAL DE CALONGE I SANT ANTONI
A Calonge i Sant Antoni el Carnaval s'allarga més que a la resta de municipis. Enguany les rues seran, el diumenge dia 3 la de Sant Antoni, i el diumenge dia 10 la de Calonge.

Aquest dissabte presentaran al Rei i la Reina de la colla els Esbojarrats durant el sopar de colles, que esdevindrà a la Sala Fontova i que és organitzat per l'agrupació de Carrossaires Calongins.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura