El piano de Joaquín Achúcarro emociona al Festival de Torroella

El Festival de Torroella va acollir un dels seus artistes més fidels. Joaquín Achúcarro va tocar per 28ena edició consecutiva. I si el festival està d'enhorabona pel seu 40è aniversari, Achúcarro celebra enguany 75 anys des del seu debut amb 13 anys, quan va tocar acompanyat de l'Orquestra Filharmònica de Bilbao.

Durant el seu concert es van sentir la Rapsòdia Op. 79, num.2 en Sol menor i quatre intermezzi  de Johannes Brahms, obres escrites durant la seva etapa de maduresa. També va interpretar peces de Liszt, Rakhmàninov i Scribian, aquests dos molt units degut a què van estudiar plegats al conservatori de Moscou. Per últim, al concert també hi van ser presents peces de Maurice Ravel com L'Alborada del gracioso.

Achúcarro ha tocat  en més de 60 països, oferint recitals i concerts amb les orquestres més importants a nivell internacional. També ha col·laborat amb 400 directors d'orquestra com Claudio Abbado i Colin Davis. Al pianista de Bilbao tampoc li falten reconeixements. La UNESCO el va nomenar "Artist for Peace" i ha rebut altres premis com la Medalla d'Or a les Belles Arts i la Gran Cruz del Mèrit Civil.

En un Espai Ter ple, Achúcarro va arrencar els aplaudiments dels assistents que van gaudir de  60 minuts intensos de piano.

El proper en tocar a l'Espai Ter serà Sergei Yerokhin aquest divendres a les 10 de la nit.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura