Ullà ven prop de 6 tones de pomes a la fira dedicada al seu producte estrella

Ullà

Data: 20/10/2019

INTERVENEN: Xavier Pérez, regidor de cultura d'Ullà; Magdalena Batlle, veïna

Aquesta fruita, equilibrada i nutritiva, és considerada la reina de totes les fruites i, en aquest cas, també la reina d’Ullà.

El cultiu de la poma s'ha convertit en les darreres dècades en el protagonista del paisatge i de l'economia del poble, i la fira que els veïns li dediquen, en l’esdeveniment més esperat de l’any.

El municipi fa 13 anys que celebra la seva relació amb la poma i les pomeres amb una festa que celebra la fi de les tasques al camp i la collita d'aquest apreciat fruit, coneguda com la Fira de la Poma d'Ullà.

Els visitants poden comprar postres fetes per la gent del poble en què la poma és l'element principal i degustar suc fet al moment, o adquirir bosses de pomes de diverses classes. Enguany se n'han venut prop de 6 tones.

L'esdeveniment, a més de permetre descobrir el municipi i la seva fruita estrella, també compta amb un mercat d’artesania i diverses activitats familiars.
Les novetats d’enguany han estat una exposició realitzada per Magdalena Batlle, un taller demostració d’elaboració d’escultures de fusta amb motoserra, un contacontes i l’exhibició de biketrial.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Cultura