La fira de vins i caves de Palafrugell serveix 10.000 degustacions

La Fira de Vins i Caves de Catalunya que tornava als orígens en la seva 38a edició ha estat de nou un èxit amb 10 mil degustacions en 3 dies. El canvi d'emplaçament ha reforçat una fira que des de feia molts anys se celebrava al pati de ca la Pruna de Pals i que en l'anterior edició va reunir aproximadament el mateix públic, unes 2 mil persones. A Palafrugell s'ha retrobat amb els orígens i se n'ha reforçat la identitat amb elements culturals i antrolològico-industrials que només aquesta vila li podia aportar. Per la fira, que s'ha celebrat a la plaça de Can Mario, s'han obert les portes del Museu del Suro i de la Fundació Vilà Casas i s'han avançat concerts del Festival Street Jazz Costa Brava.

La fira ha reunit més de 80 cellers d'arreu de Catalunya que oferien al públic un centenar de referències de vins i caves. La DO Empordà hi ha tingut un pes important així com la gastronomia empordanesa que es podia tastar gràcies a uns tastets elaborats pel col·lectiu de la Cuina de l'Empordanet.

La consellera d'Agricultura, Ramaderia i Pesca Teresa Jordà va inaugurar la fira destacant-ne el maridatge que ofereix entre vi, gastronomia, suro, història i cultura.

La fira de vins més antiga de Catalunya manté l'objectiu amb el qual va nèixer i que és donar a conèixer la varietat vitivinícola del país i la importància del vi en la nostra cultura i forma de viure. L'organitza la Unió d'Hosteleria i Turisme de la Costa Brava Centre i s'ha consolidat com un dels actes socials més importants de l'estiu a la Costa Brava Centre. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura