El Departament d’Acció Climàtica abona 2,6 M€ pels ajuts directes al cultiu de l’arròs

Baix Empordà
Pals

Data: 18/02/2022

Vint-i-cinc pagesos del Baix Empordà rebran els ajuts directes del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per al cultiu de l'arròs.
Els imports d'ajudes emesos des del Departament pugen a un total de 2.650.556,09 euros repartits entre 1.329 pagesos de les comarques de l'Alt i Baix Empordà, del Montsià, i del Baix Ebre. 

D'aquests més de 2,6 milions d'euros, el Baix Empordà en rebrà una xifra de 120.272 euros. 

El Departament ha fet efectiu, aquest divendres, el 90% de l'import. El 10% restant es pagarà durant el mes d’abril, un cop el Fondo Español de Garantia Agraria (FEGA) estableixi l’import unitari definitiu.

Els sol·licitants d’aquests ajuts podran accedir el contingut de la seva resolució a partir del dia 21 de febrer de 2022, a través de l’aplicació DUN, accessible al web del Departament d’Acció Climàtica, on cal identificar-se amb certificat digital.

Aquests ajuts, que formen part del primer pilar de PAC, són finançats al 100% pel Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA) i estan destinats a atendre sectors específics amb risc de disminució o abandonament de la producció.

Al Baix Empordà l'arròs de Pals és un dels productes més destacats de la comarca. Les varietats més conegudes que es conreen a Pals són el bahia i el bomba com a més tradicionals, i el carneroli i el nembo com a més actuals. Es pot fer servir per a tota mena de plats, especialment per cuinar l'arròs a la cassola, plat típic empordanès. És un producte adherit a la marca de garantia Productes de l'Empordà. L'època de sembra és de finals d'abril a principis de maig i la seva recol·lecció de finals de setembre a finals d'octubre.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura