Andrea Torres Balaguer, protagonista de la triple inauguració a Can Mario

Palafrugell

Data: 20/02/2020

INTERVENEN:  Andrea Torres Balaguer, fotògrafa // Mercè Vila, comissària de l'exposició // Àlex Susanna, director d'art de la Fundació Vila Casas

Ja és visitable fins al 14 de juny al Museu Can Mario de Palafrugell de la Fundació Vila Casas l'exposició 'Inside The Unknown' de la fotògrafa barcelonina Andrea Torres Balaguer. Al mateix temps s'han estrenat dues petites mostres de l'obra dels artistes Mariano Andrés Vilella i Carles Arqués i Tost. 

Malgrat la seva evident joventut, la carrera fotogràfica de Torres Balaguer ha estat prolífic. A Can Mario s'hi pot veure un recorregut per aquesta intensa vida artística. Amb temàtiques recurrents com el simbolisme, el surrealisme, l'autorretrat o la feminitat, l'exposició repassa cronològicament les sèries més destacades que l'autora ha creat. Començant pel blanc i negre de 'Hypnagogia' i la introducció del color i la quotidinaitat de 'Mesmerize', i evolucionant cap a l'ocultació del rostre a 'The Unknown' i 'Hivernacle' i el collage i la foto analògica de 'Eclipses'. 

La seu palafrugellenca de la Vila Casas també acull aquests dies onze escultures de Mariano Andrés Vilella per celebrar el seu norantè aniversari. El saragossà ha destacat pel seu virtuosisme i domini de l'ofici a l'abast de pocs i pel treball amb materials de primeríssima qualitat. 

Al mateix temps, la Fundació mostra per primer cop nou quadres de Carles Arqués Tost. L'artista va morir a la jove edat de 42 anys i ara la seva família no vol que es perdi el seu llegat. Amb molt poc temps va voltar molt món i va canviar constantment d'etapes i estils fins que, ja malalt, amb l'abstracció va arribar al seu moment més personal i propi. 
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura