Gran èxit del músic experimental Xavi Lozano i la Cobla Mediterrània a Palamós

Palamós

Data: 04/08/2023

Utilitzar una cobla com a banda musical per tocar tota classe de ritmes i melodies no és una novetat. Fa set edicions que Palamós ho concentra tot en un festival que porta per nom Amb So de Cobla, i aquest any, sembla que ha tornat a estar un èxit rotund.

La setena edició d'Amb So de Cobla que s'està celebrant a Palamós des del passat 1 d'agost, encara la seva recta final amb el so transgressor del músic experimental Xavi Lozano acompanyat de la Cobla Mediterrània.

Lozano, que és un dels músics més sol·licitats del panorama musical actual, crea ritmes i sons a partir d'estris que utilitzem a la nostra vida diària, com per exemple un maó, una mànega, una crossa, un pòster enrotllat, un bolígraf, una escombra o el manillar d'una bicicleta.

Així, l'artista pretén mostrar que les coses no són només el que semblen a través d'una delirant ruta sensorial pel seu peculiar món en què bufa tots els estris que es va trobant, i els converteix en veritables instruments de música.

I si a Xavi Lozano li sumem la companyia de la Cobla Mediterrània, a on les sardanes, els balls vuitcentistes i la música simfònica per a cobla, que han format la base principal de la programació de les activitats d'aquest grup durant els seus 25 anys d'existència, esdevé una fusió exòtica i transgressora que com era d'esperar, ha enlluernat al públic.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura