La Gorga compleix 120 anys amb bona salut i l'aspiració de seguir creixent

Palamós

Data: 12/02/2019

Intervé: Francesc Subirats, regidor de cultura 

El Teatre La Gorga celebra aquest dimecres 120 anys convertit en l'epicentre cultural de Palamós. Només l'any passat 30.800 persones varen passar per aquest equipament per gaudir dels 172 espectacles que es varen programar. Precisament les activitats organitzades l'any passat al teatre es van duplicar respecte a l’any 2017, i el nombre d’espectadors es va triplicar. 

Són dades que mostren la bona salut d'aquest centre cultural, que s'ha convertit en punt de trobada d'entitats i de palamosins consumidors de dansa, música, teatre o cinema.

Des de la seva creació fa 120 anys, que ha passat per diverses etapes. Va néixer com a centre recreatiu on s'hi feien ball, conferències, exposicions o petits concerts i posteriorment va esdevenir un cinema i va acollir les dependències de la casa de cultura. A partir del 1996 es va remodelar i va encetar l'etapa actual, en què es treballa per seguir creixent tant en programació pròpia de l'àrea de cultura, la tasca de les entitats i la vessant educativa. 

El 120è aniversari de La Gorga es celebrarà diumenge amb la inauguració d'una exposició fotogràfica que repassarà la trajectòria de l'equipament, la descoberta d'una placa commemorativa, un concert de la coral El Progrés com a degana de l'activitat cultural a Palamós i un vermut popular amb la música de Roger Canals. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura