Cau la venda de vins i caves a hostaleria, però puja a particulars i en línia

INTERVÉ: Jordi Grau, enòleg i propietari de Vins i Licors Grau

Deixant de banda la situació que ens toca viure, en la que, qui més qui menys, està patint l'efecte de la Covid-19, sigui per contagi o per tenir algú proper contagiat, som en època de festes, i és moment de celebració. De reunir-se, encara que sigui en petit comitè. De tornar a veure la il·lusió als ulls dels més petits. De sorprendre amb regals. De celebrar l'inici del nou any. Celebració rere celebració. I si alguna cosa és sinònim de celebració, aquesta és aixecar les copes ben amunt i brindar amb vi o amb cava.

Per aquest motiu, el Nadal és una època important en les vendes de vins i caves, ja sigui per obsequis d'empresa, per regalar a amics o familiars, o pel consum propi en els àpats nadalencs.

Aquest any, un més marcat per la pandèmia, els clients d'hostaleria han patit un elevat nombre de cancel·lacions de grups, dinars d'empresa i sopars de Cap d'Any. Això ha fet que les compres d'aquest sector decaiguin.

Tot i que el canal d'hostaleria ha empitjorat, s'ha consumit més a casa i això ha estat transformat en una major afluència de visites tant a les botigues físiques de vins i caves com a les plataformes online. De fet, les vendes per internet es van disparar amb l'esclat de la pandèmia, i no només s'han mantingut, sinó que al llarg dels mesos han anat creixent exponencialment.

Vins i Licors Grau es va iniciar en la venda digital per internet l'any 2009. De fet, el projecte ha rebut diferents reconeixements i s'ha consolidat com una de les botigues virtuals de referència en el seu sector. L'empresa a més celebrarà aquest pròxim any 2022 el seu 45è aniversari. Encaren l'any amb il·lusió i amb el desig de tornar a la normalitat. 

Fent un balanç de l'any, recalquen el fet d'haver treballat especialment amb client de proximitat. El mercat internacional ha estat majoritàriament francès, tot i que s'ha reduït.


NOTÍCIES RELACIONADES

En aquest enllaç ens fan una recomanació de quatre productes de proximitat per brindar pel nou any.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura