La Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell continua fent història

Palafrugell

Data: 02/07/2023

La Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell ha tornat a viure una nit màgica. El Meu Avi i la Bella Lola han fet volar els milers de mocadors blancs al ritme de la música, mentre el públic acompanyava el cant dels artistes. Una cantada que també s'ha viscut a les platges del municipi on s'hi han reunit 30.000 persones. Aquesta edició, les havaneres de Calella han volgut homenatjar la figura de Càstor Pérez

Amb totes les entrades exhaurides i la platja de Port Bo plena de barques, Els Pescadors de l'Escala han obert la 56a Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell. Amb composicions com L'Havana se llama Elena, Got a Got i balades com Escolta es vent, la formació alt-empordanesa ha mostrat una pinzellada de la seva trajectòria davant un públic que ja gravava els primers records d'una nit especial a Calella.

La segona formació a pujar a l'escenari ha estat Barca de mitjana. El grup de Premià de Mar ha interpretat cançons com Enyorança, La Perla i Cançó de verd mar, composta pels palafrugellencs Alfred Almeida i Josep Bastons. Amb trenta anys de trajectòria, el quartet del Maresme ha transmès el seu sentiment cap a l'havanera i les cançons populars.

La veu femenina d'aquesta 56a edició de la cantada ha estat Elena Gadel. Gadel ha transformat a havanera Et Confesso, un dels temes del seu nou disc. La cantant de Barcelona ha fet cantar al públic de la platja a ritme de La Gavina i ha versionat en havanera el tango Nostalgias, arrencant els aplaudiments de la graderia.

Els últims a pujar a l'escenari han estat els Port BoLa hamaca ha obert el seu repertori davant el públic que ha escoltat atentament un dels grups d'havaneres més importants a Catalunya, nascut fa 57 anys a Calella de Palafrugell. Els amfitrions han tancat la cantada amb Para ti, composta pel membre de la formació Josep Nadal, i Las Fuentes, una cançó per fer honor a les composicions populars.

El públic s'ha anat animant a mesura que ha avançat la cantada fins a arribar al moment esperat de la nit. La Bella Lola ha fet aixecar tots els espectadors de la cadira, que han omplert el cel de Calella de mocadors blancs. Aquesta imatge també s'ha vist als pisos i les barques del voltant, que han volgut formar part d'aquest moment. El Meu Avi ha posat el punt final a la nit d'havaneres amb artistes i públic cantant plegats la tornada.

Una cantada que demostra com són de properes les havaneres a la població

Unes havaneres que, a banda del públic de les graderies, més de 30.000 persones les han pogut seguir a través de les pantalles a les diferents platges de la localitat. Un fet que serveix per demostrar l'impacte d'una nit com aquesta

La Cantada d'Havaneres de Calella ha tornat a sorprendre un públic assistent que ha pogut veure com l'havanera està més viva que mai a Catalunya.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura