Un centenar de persones es reuneixen en el 63è Aplec de Pedralta

Un centenar de persones s'han reunit per celebrar el 63è Aplec de Pedralta. Aquesta és una festa popular on els veïns de Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d'Aro es troben a Pedralta per passar el dia plegats. El concurs d'allioli i el de flors boscanes són dues de les activitats de la jornada, que també compta amb una xocolatada i havaneres. Un diumenge festiu i diferent que els organitzadors desitgen que pugui durar molts més anys.

Així ha començat el Concurs d'allioli del 63è Aplec de Pedralta. Una jornada festiva per mantenir viva una trobada entre veïns de Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d'Aro. Un dia on, més enllà del retrobament, també hi ha diverses activitats.

Una de les propostes estrella és el Concurs d'allioli. Una vuitantena d'inscrits han participat en la prova fent moure els morters sense parar. Somriures abans i després de començar la prova, on més enllà de com surti l'allioli, l'important és passar-s'ho bé.

A banda de l'allioli, també se celebra el Concurs de Rams i Conjunts. Tothom qui vol porta els rams fets amb les flors boscanes de l'entorn i opten a petits premis.

Amb 63 anys d'història, l'aplec és una de les festes més populars de la Vall d'Aro. Alguns hi venen des de joves i altres hi pugen des de fa pocs anys. Tots ells, però, asseguren que aniran repetint.

Per mantenir-la viva, fa anys que l'Associació de Festes Ganxones es reinventa. Cada any hi ha nous concerts i espectacles, així com intenten implicar els més joves amb el concurs infantil. Un diumenge que és diferent i que permet gaudir de la natura.

Tota una jornada festiva sota l'atenta mirada de la pedra bascular més gran d'Europa.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura